tisdag 11 oktober 2011

CRÖNICA CÖRREN ONSDAG

Fackförbundet Kommunal i Östergötland polisanmäler kommunalrådet Jan–Willy Andersson (KD) sedan denne langat protestlistor med 1 356 underskrifter vidare till privata vårdföretag i Linköping.

Det är bra att Kommunal och LO–TCO Rättskydd riktar strålkastarljuset på Anderssons skamliga agerande. Visst är det så, att listorna med namn blev offentlig handling i samma ögonblick som de överlämnades till och registrerades av Linköpings kommun, men även om kommunalrådet inte läcker hemligheter till de privata vårdföretagen är det utmärkt att frågan prövas.
Att Jan–Willy Andersson inte läcker hemligheter betyder inte att han gjorde rätt. Tvärtom. Hans agerande är demonstrativt och präglas av en häpnadsväckande nonchalans. Andersson och övriga i den borgerliga kommunledningen vet att Kommunal och dess medlemmar önskar dialog om upphandlingarna med de ytterst ansvariga, dvs politikerna i äldrenämnden och kommunstyrelsen.
Jan–Willy Andersson & Co vägrar samtal. De flyr det politiska ansvaret. I stället langar de listorna med protesterande undersköterskor med flera vidare till privata vårdföretag. Som får "intressant" information om anställda och deras synpunkter som en tidig julklapp.
Det är omdömeslöst.
Det är respektlöst.
Det är smutsigt.
Det är så lågt att det är omöjligt att ta Jan–Willy Andersson på allvar i fortsättningen. Han har gjort sitt i Linköpingpolitiken.

2 kommentarer:

Rolf sa...

JWA är en person vi lätt kan undvara. I samma viktklass som Paul Lindvall och dom kan ta med sig Demirok, när dom ändå går. Vilket skitgäng som styr och ställer med Linköping.

Agneta uska sa...

Mitt inlägg om det här ligger över ditt översta inlägg.