torsdag 27 oktober 2011

Prioriterad uppgift: Hitta ram till Hemmets Veckotidning med Elvis på omslaget. Snart fredag, Veckorna bara forsar fram. Annie Lööf rivstartar karriären som näringsminister med att langa över 100 miljoner kronor i skattepengar till Facebook. Hon som har Mrs Thatcher som förebild å tidigare yrade vitt å brett om att Marknaden ska agera fritt.
Kattungarna far omkring som vettvillingar. Min första katt hette Pelle var en svartvit bonnkatt som jag badade i Vimars, nordsvensken, vattenhink. Pelle rev mig. Jag tjöt å plåstrades om av mormor.
Ingen FredagsFråga på två veckor. Jag är för gammal för att hålla på med sånt. Men lik förbannat rullar FF igång om två veckor å kör så att frågera haglar, åtteminstingen fram till årsskiftet.
Börjar få fason på snacket hos S i Åtvidaberg på lördag. Sockna har en sanslöst spännande historia, förresten. Åtvidabergsbilen kostade 2 200 kronor när den introducerades för exakt 100 år sen. 2-taktaren alltså. Jag kollade hos SCB. 2 200 kronor 1911 motsvarar väl lite drygt 100 000 kronor i dag. Skulle bli 35 bilar, till att börja med. Drygt tio år senare presenterades räknesnurran Facit.
94-åringen kommer till doktorn, som frågar hur gubben mår. "Jag mår utmärkt, jag är frisk å är gift med en läcker 23-åring å i går berättade hon att hon är med barn. Jag ska bli far!"
Doktorn tittade på gubben å sa: "Jag ska berätta en historia ur levand elivet för dig. Jag har en kollega som är idog skytt å jägare, men han är lite disträ också, så en gång när han skulle iväg på jakt så tog han paraplyet istället för geväret. När han satt där i skogen kom plötsligt en stor lurvig björn ut ur skogen. Min kollega höjde paraplyet, sikatde å sköt, å björnen föll död ner."
--- Det är inte möjligt, skrattade den 94-åriga gubben.
--- Det måste varit nån annan som sköt.
--- Just det, sa doktorn.
Nu är det kväller. Håll i hatten å händerna på täcket.
Goodnight sweethearts goodnight.

4 kommentarer:

Monica sa...

Va jobbigt det är att läsa texten på ILLröd bakgrund, men jag kom på att om jag klickar på kommentera och sedan klickar på "Visa ursprungligt inlägg" då blir texten läsbar. Det är inte lätt när ögona blir gamla fast kroppen känns ung. Jag har fått en tid på ögonkliniken 20/11 och i em ska jag till V-lösa där det är PRO-dans

Helena sa...

Stackars Pelle, bli "badad" i en hink. Nog bäst för dig att du inte ger någon av de som nu springer omkring hemma samma behandling. Då skulle det nog inte hjälpa om mormor fanns... ;)

Prata om gammal när du inte är´t ! Lite vila från FF och annat så kommer energin att flöda, igen.

Fint och ombonat med rött på bloggen. Det drar sig mot ljusslingor och röda gubbar.

Rolf sa...

Jag skulle välja en brun läderram, som skulle matcha bilden perfekt. Alternativt den med täckglas, utan ram, typ IKEA. Då framträder motivet och slipper konkurrera med ramen. Dessutom skyddas bilden.

Monica sa...

Täckglas utan ram är en jättebra ide.