lördag 15 november 2008

AJÖ, VOLVO & SAAB


MAUD OLOFSSON å centern har legat lågt ett tag. Nu är de back in business. Här är några av de verklighetsfrämmande politikernas korkade förslag:

---- Höjd koldioxidskatt

--- Förbud mot bensidrivna bilar från 2025.

AJÖ, VOLVO & SAAB, det var kul så länge det varade. Får Olofsson och centerparttiet bestämma ska Sverioge skrota all billtillverkning. Tyskland och Frankrike jublar.

KOLDIOXIDSKATTEN höjdes med 29 öre den 1 januari i år. Du märkte det direkt när du tankade. För den som envisas med diesel höjdes literpriset med 55 öre. Men det räcker inte, tycker centerpartisterna. Som anser det självklart att svenska bilar ska drivas med elektriciet från polska kolkraftverk. Och vidare: Om centerns förslag till hårdare riktlinjer för etanolbilar går igenom kan Saabs 9-5-modell hälsa hem.

CENTERN SLÅSS vidare för saftigare skattesänkningar för folk med höga inkomster. Det är ingen tillfällighet att centern tappat sympatisörer sedan valet 2006. Centerpartiet behövs inte i svensk politik.

LÖRDAGkväll --- och va sysslar jag med? Bloggar om Maud Olofsson och hennes lilla nyliberala syjunta. Dags att jag skaffar mig ett liv.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Obegripligt att att regeringen (M Olofsson är näringsminister) inte sitter i överläggningar med Volvo och Saab för att diskutera framtiden som jag läste att regeringarna i Tyskland, Japan och USA gör med "sina" bilfabrikanter. Japan är ett bra exempel på samarbete regering/näring, där har Sverige och EU en del att lära.

Anonym sa...

Tillägg till Mikael: Hur har centerolofsson tänkt sig att Sverige ensamt ska kunna besluta om förbud mot bensindrivna bilar, hon måste få eu med sig. Det vet hon säkert, det här är bara för att slicka miljöopinionen medhårs.

Anonym sa...

Jag kanske inte lever då. Men var tar då raggarkulturen vägen. Hjälp säger jag bara!

Anonym sa...

raggarkulturen vem bryr sig

Anonym sa...

Toyota...det kan vara din dotter som ligger i baksätet på raggarbilen.....men vem bryr sig?

Anonym sa...

haha 1-0 till bloggerad++++++