onsdag 12 november 2008


VARSLEN är rena slagregnet mot mångtusentals människors medvetande. I onsdagskvällens Aktuellt i Svt gjordes envetna försök att blanda bort korten. Snacka om propaganda-tv. Med såna tv-program behöver inte regeringen sin lilla armé av lydiga ledarskribenter.

REGERINGEN har kraftigt försämrat a-kassan. Det slår hårt och brutalt mot de som varslas och tvingas ut i arbetslöshet. Trots att de pröjsat till den försäkring som a-kassan är. Men vad regeringen och dess lydiga legonektar på Aktuellt? Jo, de lägger ansvaret på IF Metall och kräver besked om varför inte IF Metall tecknat personliga tilläggsförsäkringar förs sina medlemmar. Att ett borgerligt statsråd inte måste besitta ens ett uns av kunskap, det vet jag, men kan man inte begära ett minimum av kunskap hos journalisterna på Aktuellt?

SOM TUR VAR släppte Aktuellt fram IF Metalls briljante ordförande Stefan Löfven. Avsikten var förstås att nagla fast honom vid skampålen, men Löfven hade inga svårigheter att förklara hur dyrt det är att teckna en tilläggsförsäkring för medlemmar med extremt hög arbetslöshetsrisk. Fast jag tror inte att programledaren fattade ett dugg. Trots att hon annars brukar va påläst och kunnig.

VIKTIGAST: Låt inte de fånigt flinande borgarstatsråden komma undan. Det är deras ansvar att ekonomin försämras rejält för de många som tvingas ut i arbetslöshet. Taket i a-kassan måste höjas.

Inga kommentarer: