tisdag 18 november 2008


NATTSVART. Gyttja och dy. Tillväxtprognoserna justeras neråt i samma takt som kreditvärdigheten hos Ford Motor Company och General Motors. Å så tillråga på allt annat rullar Melodifestvalshysterin i gång. Börsfall, varselvåg, BWO och Alcazar. En olycka kommer aldrig ensam.

NÅN SOM MINNS Bretton Wood-systemet? Fasta växelkurser där de enskilda ländernas valuta kopplades till den amerikanska dollarn. Stabilitet. Sen kraschlandade projektet när USA lät sedelpressarna rotera vilt för att finansiera folkmordskriget i Vietnam.

I DAG ÄR det mestadels liberala ekonomer som Paul Krugman som flaggar för att politikerna måste ingripa och sätta grimma på "den fria marknaden". Socialister och socialdemokrater i Europa styrs av en allt annat övergripande vision: Utgiftstak, dvs inskränkt, perspektivlös budgetpolitik. Nu drar jag till bussen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

BWO = business without order...det är väl vad en en del ägnar sig åt och därav följderna.
BWO = Borg Without Outlook gör det också.

Anonym sa...

Hej Tobbe, kul att du är i gång med blogg igen. Åren kommer, minns du när du var SSU-ordförande i Vadstena?
Jag såg att du skrev om museiijärnvägen i papperstidningen. Jag tänkte kontakta dig då men det blev inte av. Skriv gärna mer om den, vi är många som bekymrar oss när det gäller kommunens inställning. Sköt om dig, ses vi inte tidigare så lär vi ses när det blir nostalgikvällar i stan igen.

Anonym sa...

haha jag hittade dej
har du rymt från bloggspace eller blev du oxå utkastad
var hittar du jultomtarna