måndag 24 november 2008



HÖLL PÅ ATT sluta illa i lördags. Brorsan, Micke (en av svärsönerna, det gäller att drilla dom) och jag satte upp advents- och julbelysning på kåken på Hjalmar Brantings väg 3. Jag höll till på taket. Tobbe trotsar alla faror. När jag skulle ta mig ner --- det är bara transvestiter som använder stege --- fastnade kläderna i steghållaren och jag kom varken upp eller ner. Blev tvungen att offra mina näst bästa jeans. Stort jävla hål. "Gör inget", sa brorsan "det är modernt."

MAGEN PRYDS av ett långt, stort jack. Jag hällde whiskey på såret direkt efter tillbudet så det läker fint. Brorsan va skitsur. "Offra fin amerikansk whiskey på ett magsår" muttrade han.

VARSLEN fortsätter. Folk runt omkring mig ligger i farozonen att mista jobbet. Jag fattar inte riktigt. Enligt regeringen är sänkta inkomstskatter detsamma som fler jobb. Eftersom skatterna sänkts rejält på sistone, och gör så även 2009, måste väl jobben bli fler? Eller? Eller sitter kanske felet i den borgerliga propagandan? Sambanden kanske inte är så primitivt enkla som alliansarna vill få oss att tro?

NÄR ÄGDE den största jobbtillväxten efter det andra världskriget rum i Sverige? Svar: 1959-1975. Sänktes skatterna då? Svar: De rekordhöjdes.

FICK ÄNTLIGEN arslet ur vagnen. Skcikade nyss iväg cd-skivor till Helena och Mia. Vinster i Correns FredagsFråga. Helena vinner Dixe Chicks och Mia Dolly Parton. Hoppas de gillar skivorna.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det var väl inte fredagsfrågan den 21 nov, du skickade iväg priser för?

Anonym sa...

Det räcker bra med tre eller fyra ljusstakar. Varför riskerar du livet för ljusslingor som snart måste tas ner igen?
Sambandet sänkt skatt och arbetstillfällen är ett av alliansens många hjärnspöken.

Anonym sa...

henkes brorsa jobbar på dometic, han har klarat sig förut men nu varslar dom nästan 80 pers igen och då ligger han illa till----fast det är inte många som förvånas nästan allt dom gör går till USA

Helena sa...

Kul, då kan jag lyssna på ny musik imorrn ! TACK.
Jasså lamporna på plats, nu kommer strömmen att blinka från och till i resten av Östergötland !!

Anonym sa...

Kors i taket, idag har Corren äntligen uptäckt att det finns sociala skillnader i Linköping, det står nästan lika mkt som om julbelysningen på stans bygggnader (den är snygg).

Anonym sa...

SVAR TILL OLLE V: Nej, Olle, det var skivorna från den tidigare FredagsFrågan. Dixie Chicks = starka tjejer som utmanade den konservativa countrysödern när de sa sitt hjärtas mening om Georg W Bush.

Anonym sa...

Tack för vinsten. Hoppas på en ny fredagsfråga.

Anonym sa...

Ha ha ha! Den där oroliga Olle är för kul! Hur gammal är han egentligen?