torsdag 13 november 2008


DET VIKTIGASTE FÖRST: Elvis klättrar vidare på den amerikanska albumlistan. Christmas Duets avancerar på den officiella 200-listan från plats 82 till 61. På Countrylistan klättrar albumet sex placeringar och lägger sig tillrätta på elfteplatsen. Stort.
KUNGENS första julskiva Elvis Christmas Album släpptes 19 november 1957. De flesta DJs på de vita radiostationerna vägrade spela den. Det ansågs anstötligt att RockKungen sjöng White Christmas. Hur många gånger Elvis olika julinspelningar härjat på världens topplistor är det ingen som vet -- mer än att delegat där från vintern 1957/58 till vintern 2008/09. Cd-albumet White Christmas låg etta på den svenska midpricelistan i december 2007.
PÅ CHRISTMAS DUETS sjunger Elvis tillsammans med countrydonnor som Gretchen Wilson och Martina McBride.
TOBBES BLOGG inom kort: Världens genom tiderna bästa JulRocklåtar.
I MORRN I CORREN: Stort reportage om Linköpingskillen Michael Lundgren, 25, och hans Oldsmobile Super 88 Holiday Coupe från 1958. Härlig kärra, härlig kille. Michael och hans sambo Emmelie fick förresten pris vid vårens veteranbilsrally vid BP Nostalgimack.
RONNIE SUNDIN mejlar och är förbannad. "Varför gömmer Corren artikeln om de många varseln långt inne i tidningen, är det nya dataspelet viktigare?" Bra fråga. Berättigad fråga. Jag hoppas Ronnie anmäler sig till dendär läsarpanelen som chefredaktören fixat.
TONY PETTERSSON, Correns bildoktor, ringde i dag. Jävligt upprymd. En kund från Motala som lämnat in sin bil för reparation hade med sig en bautabig kartong med vinylskivor. Tony slog till på stört. Tusen spänn för hela klabbet.
LHC besegrade Brynäs. Jag darrar av upphetsning.
SÅG KG BERGSTRÖM intervjua Marta da Silva. Hon har varit i Sverige i fyra år och snackar bättre svenska än drottningeländet Silvia. "Det beror på att Marta fått sin svenskaundervisning i omklädningsrummet, det har inte Silvia", trodde Lindqvist, redaktörn i Kisa. Jag tror han har rätt. Men Silvia i ett svettbrunstigt omklädningsrum? Svårt att tänka sig.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, där satt den. Det här kallar jag högstämning! Yttrandefriheten är det då ingen fel på.Det var seriöst och tydligt.

Anonym sa...

Har du hört Knuttarnas julafton? Den kanske var med i högen som bildoktorn fick?

Anonym sa...

Bra skrivet om Michael och Oldsen, mera sånt.
en fråga bara hur hinner du skriva allt

Anonym sa...

Köpte Elvisplattan Christmas duets
men blev lite besviken. Jag hade förväntat mig mer uppfräschat komp
och lite bättre duettsångare.
Gör man om hela inspelningarna kunde man också tuffat till den lite mer. Man märkte knappt att det fanns någon annan än Elvis och det kanske man aldrig gör.
Ett litet anagram på fredagsfrågan;
"Hindun Jan Otto sårat Tutti" INTE
TUTT alltså.

Anonym sa...

Snart är det after-work på Afrodite
och imorgon kör grabben och jag
racingsimulatorn på den nyöppnade
restaurangen Strandgatan 2. Där kan man dricka öl och samtidigt köra formel 1.....DÄ DÖ!

Anonym sa...

Sluta nu! Skivan är hur bra som helst och det är ju faktiskt en ELVIS skiva, klart att man ska höra honom mest! Jag tycker tt den är super och min karl älskade att få den i födelsedagspresent förra veckan, den kommer spelas flitigt över jul! Ha d // Tette

Anonym sa...

CHRISTMAS DUETS ÄR S--U--P--E--R
SJÄLVKLART SKA K--U--N--G--E--N HÖRAS MEST
HA EN BRA HELG

Anonym sa...

Lägg ner lördagsCorren om nu tidningen måste spara, vem f-n hittar nåt intressant där?

Anonym sa...

hoppas det gick bra i Falköping, om du behöver en släpkärra sen kan du ta en av mina
snyggt skrivet om oldsen och bra bild