tisdag 25 november 2008


OBAMA filar på ett gigantiskt stimulanspaket, i klass med det som Roosevelt drämde till med när 30-talskrisen förlamade USA. Hur jag vet det? Baracken ringde mig i lördags för att få lite tips. "Är du galen, måste du ringa när jag sätter upp ljusslingor och brinnande jävla tomtar", sa jag, aningen irriterad. Min engelska är tydligen taskigare än jag visste för Obama blev först stum, sen frågade han försiktigt, på amerikanska, varför jag knullar jultomten på taket. Så det kan bli.
DEN SVENSKA REGERINGEN har ännu inte sagt ett dugg om ytterligare stimulansåtgärder för att få snurr på ekonomin. De biter sig fast vid den budget som gjordes upp innan finanskrisspektaklet brakade loss. Läs Dagens Industri --- bra journalistik som är som en termometer i arslet på dagens Sverige. Just nu rappoteras att Skanska varslar 2 000 personer i Sverige. Något längre ner på http://di.se berättas hur finansbolagen intensifierar jakten på de ultimata guldkunderna, de förmögna privatpersonerna. Sverige i ett nötskal.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg till www.dagensarbete.se

Anonym sa...

Öh. Det finns kvinnliga tomtar också. Fast Barack har väl rätt att undra ändå! Sen krävs det mer än fantasi för att få fart på ekonomin.