söndag 2 november 2008

SAHLGRENSKA TUR & RETUR

LÖRDAN, alla helgons dag, drog Frugan, Johanna och jag till Göteborg och Sahlgrenska för att hälsa på Allan, far/morfar/svärfar. Hyggligt bilväder dit, Lutzendimma på hemvägen. Svärfar, nyopererad, låg på intensiven. I jakt på något ätbart stövlade vi omkring i det gigantiska sjukhusets kolossala huvudbyggnad. Tanken som slog oss: Så snyggt, fräscht och vitalt US i Linköping ter sig vid en jämförelse med Sahlgrenska.
OCH VILKA KORTA avstånd vi har i Östergötland. Svärfar och svärmor bor i Falköping. Lasarettet i Skövde har tydligen mist det mesta av resurser, så därför är de flesta av västgötarna hänvisade till Göteborg när det gäller mer komplicerade operationer eller ingrepp. Tolv mil mäter sträckan. I Östergötland vrålas det av upprördhet när någon måste pendla fem, sex mil för ett läkarbesök.
INTENSIVVÄRDSavdelningarna befolkas av kunnigt folk. Där är personaltätheten stor. Än så länge. Sveriges kommuner & landsting begärde i veckan besked om resursförstärkningar, annars blir det omöjligt att upprätthålla verksamheten framöver. Regeringen hänvisar till lagd budget. I klarttext: Regeringen prioriterar sänkta skatter före ytterligare miljarder till sjukvården.
RESTAURANGEN på Sahlgrenska klappade igen 15.00. Vi käkade på hemvägen. McDonald´s. Att en BigMack plus cheeseburgare kan va så gudomligt gott. Bruce Springsteen svarade för underhållningen från Borås till Kisa. Förra gången jag var i Göteborg var den 4 juli. Springsteen var också där. Micke, Johannas kille, skänkte mig nyligen en bootleg från 4 juli-konserten. Den vevades i cd-spelaren från Borås till Kisa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

förklarar varför ni inte va på countrygalan
det är rätt, familjen är viktigast
jag var där, du hade rätt hub caps är bra

Anonym sa...

tjolahopp!!!!!brrrrr så kallt----tur att man har bilen i garaget+++++hoppas det gick bra på S-grenska+++++nu håller vi tummarna för OBAMA!!!!!!!hälsa!!!!

Anonym sa...

Det har blivit en väldigt "städad"
blogg. Lite mer djävlar anamma, skulle inte skada.

Anonym sa...

Det tog nästan en hel vecka att få ordning på datan och abstinensen lite längre. Det var fan, så eländigt det var när du försvann från bloggen. Jag har ju varit kär och känt saknad förr och det här var på fitthåret lika illa. Det här skriver jag bara en gång.