måndag 17 november 2008

FOTBOLLSGALAN I TV4. Ett monument över allt vad lågpannad idioti heter. Ännu värre: Efter det bedrövliga spektaklet brassar varenda tidnings webbsida på så att de sista resterna av gott omdöme, sans och måtta försvinner lika kvickt som en Sverigedemokrat som upptäcker att han/hon förirrat sig in på möte med ett mångkulturellt nätverk.
CORREN.SE måndag kväll. Hockey, fotbollsgala, fotbollsgala, hockey. Varenda jävla hemsida ser likadan ut. Det påstås att vi lever i mångfaldens tid. I helvete. Vi lever i den platt endimensionella nivelleringens tryckande tidevarv. Enfaldens tidevarv. Idrotten går numera hand i hand med det marknadsliberala systemskiftet, och steg för steg sövs vi ner och låter oss förvandlas till lallande byfånar som lever i tron att Idrotten är det sanna substitutet för religion och politik.

OBS --- TILLÄGG: I Corren gnäller LHC-fans över att förre HV-spelaren Jämtin skrivit på för klubben. Fansen ifrågasätter hans klubbkänsla. HA-HA-HA. Klubbkänsla existerar inte (frånsett Kenny Jönsson plus några till). Allt är money, money, money, hockey är ett företagarsponsrat, uppblåst geschäft. Men är inte LHC bra för Linköping och Östergötland? Jodå, det ger positiv marknadsföring, men det har inget med idrott att göra och kom inte å babbla om "klubbkänsla". Eivor skriver i sin kommentar att finanskrisen får nästan lika mycket utrymme som Fotbollsgalan i dagens Corren. Fantastiskt. Per-Arne Wisén hänvisar till Ivar Lo-Johansson. Länge sen jag läste hans "Jag tvivlar på idrotten". Nu är det dags. Tack, PA.

8 kommentarer:

Per-Arne sa...

Idrottspressen är fördummande. Det skrev Ivar Lo redan 1931, och sedan dess har det bara blivit värre. Man ryser när man konstaterar att människor i alla samhällsklasser, unga och gamla, fattiga och rika, inte kan hitta på något annat, förnuftigare och meningsfullare än att hänga sysslolösa på ett stadion timme efter timme under skrik och upphetsning, för att sedan störta hem till ändlösa diskussioner om tekniska finesser och rekord och läsa om eländet i tidningar och på nätet. Det är massuggestionens triumf och en sådan form av idrottsintresse är klart fördummande och förslöande. Den passiva idrottspubliken och dess hejarklack, idrottspressen, är vårt tids intellektuella trasproletariat.

Helena sa...

Det kvittar vilken sporthändelse eller sportmänniska som det "inträffat" något med - så finner man ALLTID detta på första sidan.
Det är väl vad folk vill ha ?

Anonym sa...

Bra Per-Arne! Sporthändelser och idrottsarrangemang drar sällan mycket folk men TV-bolagen och elitklubbarna ser PENGAR i det. Därför måste vi stå ut med mer och mer i TV. Sporttidningar slutade jag läsa för länge sedan.

Anonym sa...

Så illa är det inte. Finanskrisen får nästan lika mycket plats som fotbollsgalan i Corren idag.

Anonym sa...

Det är väl - som med mycket annat vi vill ha o bjuds - tröst, antar jag. Hurtigt o friskt o på bra humör, ljusa tv-studior, torr humor. Verklighetsflykt nämnde någon längre ner i en kommentar angående tv-programmet "Dobidoo". Men, ack så förbannat trist o överanalyserat o i fet, svart löpsedeltext överallt. Jag kvävs.

Anonym sa...

Helena.....det är ändå värre när löpsedlarna täcks av IDOL-händelser, bönder som söker och faan och hans moster, när en stor del av jorden befolkas av människor som varken har mat eller vatten och alla katastrofer som dessutom drabbar dom. Ni ser ju att
medelsvensson är inte smartare än han gillar tydligen dessa löp. Det har ju tidningarna räknat ut.

Anonym sa...

När ni tröttnar på Tobbe och hans värld kan ni alltid hitta på nåt skojigt hos ABF, t ex gå en studiecirkel om Elvis. Tolv pers i Motala är redan igång:

http://www.abf.se/ostergotland/?PortalPageId=9750&preview=-1804480931

Anonym sa...

Jag tycker om att bli allmänbildad! Om det är nåt viktigt som skrivs så kan jag bemöta det med värdighet.Eller bara sålla bort det för jag vet bättre. Typ.Jag irrar aldrig omkring bara så där och tycker en massa som jag inget vet om.